چشمانداز ایفا: به دلیل نبودن فرصت دسترسی عادلانه به منابع مالی، هیچ کس در ایران در گیر فقر نشود.
ماموریت ایفا: توسعهی پایدار و بالا بردن رفاه مناطق محروم ایران و ایجاد فرصت بهبود کیفیت زندگی در اقشار کم درآمد با رویکرد موثر و پایدار، از طریق مطالبهگری سازمانها و ارگانهای دولتی، ایجاد زیر ساختها، آموزش و مشاوره و تامین مالی خرد جهت کارآفرینی.
تاثیرات و نتایج حضور ایفا در مناطق محروم:
1ـ کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها و شکلگیری مهاجرت معکوس،
2ـ جلوگیری از بیابانزایی و حفظ منابع طبیعی در روستاها،
4ـ تلاش برای تحول ساختار و تغییر مفهوم سنتی نهادهای خیریه،
5ـ افزایش مشارکت اجتماعی،
6ـ حفظ ارزشها، سنتها و میراث فرهنگی و تاريخی، كه اکثرا ريشه در روستاهايمان دارد.
7- افزایش بهرهوری نیروی کار و ترویج خوداتکایی در روستاها در جهت توسعه
بزرگترین مشکل در مناطق محروم و روستاها این است که منابع مالی موجود در اقتصاد کشور به دلایل زیر برای کارآفرینان این مناطق کارایی ندارد:
1- عدم دسترسی به بازارهای تامین مالی و اخذ تسهیلات از بانکها و موسسات مالی به دلایل زیر:
2- حتي در صورت دسترسی به منابع تامين مالی، به علت عدم وجود مهارت و آموزشهای تخصصی لازم برای راهاندازی و مدیریت موفق كسب و كار و دسترسی به بازار فروش محصولات، کسب و کارهای روستایی اغلب محكوم به شكست هستند.
ما معتقدیم که امکان دسترسی به سرمایه حق همهی مردم است. به همين علت اقدام به راه اندازی وبسایت تامین مالی جمعی (کراودفاندینگCrowdfunding ) جهت اعطای منابع مالی خرد (میکروفاینانس Microfinance) به کارآفرینان روستایی، مناطق محروم و سرپرستان خانوار نمودیم.
ایفا با استفاده از روش میکروفاینانس فرصت دسترسی به سرمایه و شرکت در فعالیتهای اقتصادی را جهت رونق گرفتن چرخهی تولید و خودکفایی در اختیار کارآفرینان روستایی و مناطق محروم میگذارد. همچنین ارائه مشاوره شغلی و آموزش جهت كسب مهارتهای لازم بمنظور استفاده از اين منابع مالی را نیز در اختیار انها قرار میدهد.
تامین مالی خرد یا Microfinance چیست؟
میکرو فاینانس به در اختیار قراردادن سـرمایه از طریق اعطای وام خرد به افراد يا گروههای کم درآمد و نيازمنـد که با روشهای مرسوم توانایی تامین منابع از موسسات مالی را ندارند، گفته میشود. در میکروفاینانس هدف تنها تزریق نقدینگی به منظور از بین بردن چرخه فقــر نیست، بلکه آموزش مهــارت استفاده از این نقدینگی نیز مدنظر است.
ﻣﯿﮑـﺮوﻓﺎﯾﻨﺎﻧﺲ در دﻧﯿﺎ ﺑﺎﻫﺪف ﮐﺎﻫﺶ ﻓﻘﺮ و یا ایجاد توسعه شکل گرفته اﺳﺖ. و به افراد يا گروههای کم درآمد و نيازمند، فرصت دسترسی به سرمايه مورد نيازشان جهت خودکفايی میدهد تا با شرکت در فعاليتهای اقتصادی بتوانند توليد ثروت کنند.
بطور سنتی، موسسات مالی با هدف درآمد زایی وام میدهند، اما وام دهندگان در سیستم میکروفاینانس به توسعه توجه دارند و هدف اصلی آنها اين است که به صاحبان کسب و کارهای کوچك که به تنهايی قادر به وام گرفتن نيستند کمك کنند و سرمايه لازم را در اختيارشان قرار دهند.
در سال 2006 موسس این سیستم بخاطر تلاش در جهت ایجاد رفاه اقتصادی و اجتماعی برای اقشار پایین جامعه جایزه نوبل صلح جهانی را دریافت کرده است. بررسی ها نشان میدهد که در سال 2017 در کل دنیا مبلغ 114 میلیارد دلار توسط 981 موسسه مالی وام خرد اعطا شده که 62% از این مبلغ در مناطق روستایی تزریق شده و 83% از افرادی که از این منابع مالی استفاده کرده اند، زنان بوده اند.
تامین مالی جمعی و یا کراودفاندینگ چیست؟
واژه کراودفاندیگ از ترکیب دو عبارت جمعیت و تامین مالی تشکیل شده است و به معنای (تامین مالی جمعی) است.
تامین مالی جمعی روشی است که در آن، جمعیتی از مردم به منظور تامین بودجه مورد نیاز برای راهاندازی یک پروژه جدید، حمایت از کسب و کارهای نوپا و همچنین مشارکت در فعالیتهای خیریه، اقدام به تجمیع منابع مالی ُخرد یا متوسط میکنند.
در این روش به جای اینکه منابع مالی مورد نیاز، به شکل بلوکهای بزرگ سرمایه و از تعداد اندکی سرمایهدار و یا سازمانهای مالی تامین گردد، از جمعیتی انبوه و با مشارکت مالی آنها (ولو به مقدار اندک)، تامین میشود.
در تامین مالی جمعی، خبری از واسطهها (مانند عوامل کارگزاری اعم از بانکها و موسسات مالی) نیست. بلکه سرمایهگذار(حامی) و متقاضی، بدون واسطه با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. از این رو با تعبیر (بانکداری اجتماعی) نیز شناخته میشود.